R.M.T.training

RMT staat voor Regio Motor Training.
Onderzoek heeft uitgewezen, dat veel verkeersongelukken zich relatief dicht bij huis afspelen. De vertrouwdheid van de weg, met als gevolg dat de verkeersdeelnemer minder oplettend is, speelt daarbij een belangrijke rol. Maar juist als motorrijder ben je kwetsbaar in het verkeer. Er blijkt een grote behoefte te zijn om na het halen van het A-rijbewijs, een meer praktijkgerichte training te kunnen volgen, om de vaardigheden als motorrijder te verbeteren. De RMT is hier uitermate geschikt voor.

De RMT is zeker geen rijles, zoals die bij de reguliere opleiding voor het rijbewijs wordt gegeven. Het is een speciaal ontwikkelde cursus om de vaardigheden bij het motorrijden te verbeteren, waardoor je op een veilige(r) manier meer plezier kunt beleven aan het motorrijden.

Het ochtendprogramma staat in het teken van voertuigbeheersing. Er is veel aandacht voor de balans tussen motor en bestuurder en voor de kijktechniek.
‘s Middags gaan we de openbare weg op, waar diezelfde kijktechniek onder de loep wordt genomen. De instructeur observeert hoe de cursist anticipeert en of de juiste positie op de weg wordt ingenomen. Hij kijkt ook of de snelheid voor de bocht goed wordt aangepast en op de juiste manier wordt benaderd en ingestuurd. Verder komen onderwerpen als remmen bij hogere snelheden, uitwijken en keren in een beperkte ruimte aan bod.

Deze eendaagse RMT-praktijktraining is een stevige training, die je samen met minimaal drie cursisten volgt. Een uitgelezen mogelijkheid dus om je met vrienden of kennissen aan te melden!
De training kan vanaf onze rijschool gevolgd worden, maar ook in je eigen vertrouwde omgeving.
Het is ook mogelijk om op locatie een RMT opleiding te organiseren voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of voor een motorclub. Voor een aanvraag of meer info hierover kun je ons het beste even mailen. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

De training wordt door een deskundige KNMV-gediplomeerde motorrij-instructeur gegeven.
De minimale deelname voor de RMT is drie cursisten. Bij voldoende aanmeldingen wordt in overleg een datum gepland. Na de training ontvangen de deelnemers een certificaat als bewijs van deelname.

De kosten voor een RMT-dag bedragen € 195,00. Dit is inclusief lunch en certificaat.
Het is niet mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten, maar je kunt natuurlijk wel voor een vervanger zorgen.